Terug naar het overzicht

Skip van der Lande – PT in de Loods


Naam

Skip van der Lande

Opleiding gevolgd

Fitnesstrainer A

Werkzaam bij

Skip to Action. Zelfstandig ondernemer onder de vlag van PT in de Loods. Sporters kunnen hier terecht voor personal training en small group lessen.

Wat was jouw drijfveer om de opleiding te volgen?

Sinds vijf jaar ben ik zelfstandig ondernemer (https://skiptoaction.nl/), waarvan de laatste drie jaar als gecertificeerd coach. Mijn specialisme was ondernemerscoaching. Ik wilde een andere richting inslaan en besloot om personal training te gaan doen, van zakelijk naar privé. Ik hanteer een holistische aanpak voor ondernemers om zich gezond, fit en sterk te voelen. Hiervoor huur ik bij PT in de Loods een mooie loods aan de rand van Leeuwarden, aan het water met uitzicht over de weilanden. Hier werk ik samen met andere personal trainers aan de doelen van onze sporters. Een vereiste om me aan te sluiten bij PT in de Loods was dat ik mijn diploma Fitnesstrainer A zou halen.

Hoe zijn je ervaringen met de opleiding?

In eerste instantie dacht ik dat ik wel ‘even het papiertje zou halen’, maar ik heb toch erg veel van de opleiding opgestoken.

Zoals?

Met name over het opbouwen van trainingen. Ik ben erachter gekomen hoe belangrijk het is om een goed fundament te leggen. Vaak wil je te snel gaan, maar de opleiding heeft me geleerd dat een goede basis essentieel is. Ook heb ik geleerd kritisch te kijken naar supplementen. Vaak zijn gezonde voeding, voldoende rust, en consistent twee keer per week een trainingsprikkel veel effectiever. Zelf gebruik ik ook bijna geen supplementen meer. Als coach kijk je altijd naar korte- en langetermijndoelen. Waar ik nu extra nadruk op leg, is het stellen van een doel aan het begin van de sessie en dan aan het einde valideren of dit doel is behaald.

Heb je nog tips voor nieuwe cursisten die de opleiding gaan volgen?

Een goede stageplek is echt een pré. Zoek een inspirerende omgeving met trainers waarvan je echt iets kunt leren. Het is heel prettig om met hen te sparren over de vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt.

Aan wie zou je de opleiding aanbevelen?

Eigenlijk iedereen die als fitnesstrainer aan de slag wil gaan. De Fitnesstrainer A-opleiding zie ik als een hele goede basis waarop je vervolgens verder kunt bouwen!


Foto: Maaike Simone Jonker (https://sosimone.nl/)

Samenwerkingspartners