Terug naar het overzicht

Jordy Minnesma – PT360

Naam

Jordy Minnesma

Opleiding gevolgd

Fitnesstrainer B (nu de Personal Trainer opleiding)

Werkzaam bij

In 2018 ben ik gestart als personal trainer, naast mijn werk bij Bewegingscentrum Drachten. In 2021 heb ik de stap gezet naar mijn eigen bedrijf: PT360. Onze missie is om de klant vanuit alle hoeken te benaderen: 360 graden! We focussen ons niet alleen op training, maar op het hele plaatje, zodat we kunnen bijdragen aan een duurzame en gezonde leefstijl. Inmiddels is PT360 gegroeid naar een team van vijf personal trainers, een bootcamptrainer en een gewichtsconsulent.

Wat was jouw drijfveer om de opleiding te volgen?

Destijds werkte ik bij Bewegingscentrum Drachten. Daar stond ik op de fitnessvloer en gaf ik groepslessen zoals spinning, step en body power. In die tijd groeide mijn interesse in personal training enorm. Ik merkte dat ik mensen intensiever wilde begeleiden bij het behalen van hun doelen en hun zoektocht naar een gezonde leefstijl.

Ik wilde meer betekenen voor mijn klanten dan alleen trainingsschema’s maken. In de fitnesswereld zag ik dat een mooi schema vaak niet genoeg was om mensen écht te helpen. Veel mensen hebben namelijk extra begeleiding nodig, of simpelweg iemand die hen een schop onder de kont geeft wanneer ze zichzelf niet kunnen motiveren. Dat stukje begeleiding en motivatie sprak me enorm aan, en ik wist dat ik daar het verschil in kon maken.

Welke kennis die je in de opleiding hebt opgedaan pas je als Personal Trainer toe?

Een van de opdrachten tijdens de opleiding was om een klant acht weken lang één-op-één te begeleiden. Dit was voor mij een echte eye-opener. Ik zag het verschil tussen het werk als fitnessinstructeur en als personal trainer. Je krijgt veel meer inzicht in het proces en de voortgang van een klant wanneer je nauw met iemand samenwerkt en hem of haar stap voor stap begeleidt naar het doel. Die intensieve begeleiding pas ik nu nog steeds toe bij elke klant.

Wat heb je na de opleiding gedaan om uiteindelijk je eigen bedrijf op te starten en jezelf te ontwikkelen?

Ik heb veel ervaring opgedaan in de fitnesswereld en het geven van groepslessen bij Bewegingscentrum Drachten. Door die ervaring leerde ik ontzettend veel, niet alleen over trainen, maar ook over mensen. Op een gegeven moment voelde ik dat ik klaar was voor de volgende stap en ben ik begonnen met vier uur per week personal training. Dit gaf me de ruimte om rustig te groeien en me verder te ontwikkelen, zowel als trainer als ondernemer.

Heb je nog tips voor nieuwe cursisten die de Personal Trainer opleiding willen gaan volgen?

Je wordt niet zomaar een goede personal trainer. Het begint met een goede opleiding, maar ervaring is minstens zo belangrijk. Begin als fitnessinstructeur, train zelf veel of loop mee met een ervaren personal trainer. Op die manier kun je jouw eigen visie ontwikkelen op wat een gezonde leefstijl is en hoe je die het beste kunt overbrengen op je klanten.

Aan wie zou je de opleiding aanbevelen?

Aan iedereen die gepassioneerd is over sporten en anderen wil helpen een gezondere leefstijl aan te nemen. De uitdagingen zijn enorm: steeds meer mensen hebben last van overgewicht, bewegen te weinig en de verleidingen van ongezond eten liggen overal op de loer. Er is dus werk aan de winkel voor ons als personal trainers om daar iets aan te doen!

Samenwerkingspartners